Geef de bal door met Sybren Bouma

Maak kennis met de vakleerkrachten van Sport op Basisscholen. Wij zijn trots op onze vakleerkrachten en daarom stellen wij ze graag aan jullie voor d.m.v. het item “Geef de bal door”. Deze keer is het de beurt aan Sybren Bouma!

Wat is je naam en leeftijd?
Sybren Bouma, 26 jaar.

In welke gemeente werk je?
Gemeente Heerenveen.

Waarom ben je vakleerkracht geworden?
Sporten en bewegen was op jonge leeftijd al mijn favoriete bezigheid, niet alleen als vak op de basisschool, maar ook buiten de gymzaal. Op de middelbare school kreeg ik gymles van een enthousiaste jonge gymleraar, dit inspireerde mij en ik wist daardoor al snel dat ik gymleraar wilde worden. Na de HAVO was de keuze voor de ALO in Groningen dan ook snel gemaakt. In die tijd begon ik ook als trainer/coach bij de plaatselijke voetbalclub. Het lesgeven en training geven bleek me goed af te gaan en bij me te passen. Uiteindelijk ben ik vakleerkracht bewegingsonderwijs mogen worden in een prachtige gemeente. Tot heden kan ik nog altijd genieten van een les/training waarbij ik anderen vaardigheden kan aanleren, zich persoonlijk kan laten ontwikkelen of simpelweg plezier kan bieden met bewegen.

Welke sporten vind je zelf leuk om te doen?
Aangezien ik vaak op het voetbalveld ben te vinden, in eerste instantie voetbal. Maar ook in het fitnesscentrum kan ik mijn energie kwijt.

Wat is je leukste oefening voor in de gymles?
Phoe! Lastig, maar als ik moet kiezen, dan ga ik voor ouderwets apenkooi. Om een beeld te schetsen: de laatste gymles voor een vakantie, de zaal bomvol materiaal zetten voor een WOW-effect bij binnenkomst, upbeat muziek en op het eind allemaal bezweten koppies.

Wat is je grootste sportblunder?
Je verwacht het niet, maar tijdens het bowlen… Ik zou heel stoer de bal wel even tussen mijn benen door weg rollen, echter beukte ik de bowlingbal keihard tegen mijn eigen knieholte aan. Dit met als resultaat dat ik de volgende dag niet kon voetballen en mijn bijzondere blessure moest opbiechten bij de trainer.

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?
Een heerlijke zomerbarbecue of zonvakantie.

Aan wie geef je de bal door en waarom?
Remco Kooistra. Hij is actief als vakleerkracht in gemeente het Bildt. We hebben samen een mooie tijd gehad op de ALO in Groningen en we hebben tijdens de SOB studiedagen altijd lol.

 

 

 

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *