De Zilveren Bal

De Zilveren Bal is ‘s werelds snelste schaatsshow. Het is een evenement waarbij de combinatie van topsport en entertainment een ultieme beleving biedt aan bezoekers en deelnemers. Tijdens de wedstrijd gaan steeds drie schaatsers de strijd met elkaar aan over 100 meter. Na drie afvalrondes belanden uiteindelijk de drie snelste dames en heren in de finales. Hierin strijden zij om wie er op de hoogste trede mogen staan. Tussen de races door wordt het publiek vermaakt door verschillende vormen van entertainment. Er is nooit een stil moment!

Zilveren bal

Elfstedenhal

De Elfstedenhal wordt voor De Zilveren Bal omgetoverd tot een waar sporttheater met licht, geluid en beeld.  De naam van het toernooi is afgeleid van de rijke Friese schaatsgeschiedenis. In 1784 schreef Joseph van Lingen, kastelein van herberg De Gouden Bal te Leeuwarden, voor het eerst een hardrijderij uit op de gracht bij de Oldehove. Hieruit is vele jaren later het schaatstoernooi De Gouden Bal voortgekomen, welke nog steeds bestaat. De Zilveren Bal is hier een afgeleide van en geeft de kunst van het echte sprinten op de schaats een nieuw podium.

Bekende namen

Voor de tweede editie van de Zilveren Bal, welke wordt gehouden op 15 maart 2017 in de Elfstedenhal te Leeuwarden, hebben zich al verschillende absolute topschaatsers aangemeld. Schaatsers als Ronald & Michel Mulder, Dai dai Ntab, Jesper Hospes, Floor van den Brandt, Janine Smit en Marit Leenstra zullen op het ijs verschijnen.