Kerstvakantie

kerst

Er is van alles te doen tijdens de kerstvakantie. Je hoeft je dus zeker niet te vervelen. We hebben een aantal leuke (sportieve) activiteiten op een rij gezet. Geschikt voor jong en oud. Hebben jullie nog andere leuke suggesties? Laat het ons weten door een reactie achter te laten.


Schaatsers aanmoedigen tijdens het NK Afstanden
Thialf Heerenveen
Van 28 t/m 30 december 2016 is het KPN NK Afstanden & mass start in Heerenveen. Kom je de schaatsers ook aanmoedigen? Doe mee met de decemberpuzzel en maak kans op kaartjes.


Puzzelen
Onze decemberpuzzel is afgelopen, maar misschien heb je de smaak te pakken. Als je het te koud vind buiten of je verveelt je ga dan lekker puzzelen. Want denksport is ook sport!


OERR
Natuurmonumenten
Een stap buiten de deur, is een stap in OERRR. OERRR is buiten. Buiten waar je altijd iets beleeft en waar het avontuur naar je glimlacht. OERRR is het jeugdprogramma van Natuurmonumenten dat alle kinderen van 0 tot 12 jaar zelf de natuur laat ontdekken. Lees meer.


Schaatsen
Onder andere in de Elfstedenhal in Leeuwarden
Ga lekker schaatsen samen met je ouders, klasgenoten, vriendjes of buren. Doe ook mee met de decemberpuzzel en maak kans op kaartjes voor de Elfstedenhal.


Lekker het bos in!
It Fryske Gea
Ga met hele gezin het bos in voor heerlijke boswandeling. Lekker rondrennen en genieten van de frisse lucht. Kinderen kunnen ook meedoen aan de georganiseerde winterwandeling van It Fryske Gea. Eerst een boswandeling met aansluitend broodjes bakken bij het kampvuur. Daarnaast worden er ook nog andere excursies georganiseerd. Lees meer.


Middagje zwemmen
Zwembroek aan en gaan! Lekker spetteren, spelen en gek doen in het water.


Beweegactiviteiten vakleerkracht
Veel vakleerkrachten en/of buurtsportcoaches organiseren sportdagen of andere leuke beweegactiviteiten tijdens de kerstvakantie. Vraag jouw vakleerkracht wat er in jouw gemeente wordt georganiseerd.


De Grootste Kerststal van Europa!
Natuurmuseum Fryslân
Van 9 december 2016 tot en met 8 januari 2017 is er iets bijzonders te zien in het Rabobank Atrium van het Natuurmuseum: de grootste kerststal van Europa. Stel je voor: een diorama van zo’n 100 m2 met ruim 1700 mens- en dierfiguren. Dat mag je niet missen! Lees meer.