Sint Maarten

sint maarten

Op 11 november wordt in Nederland weer Sint Maarten gevierd. Kinderen lopen met lampionnen over straat van deur naar deur. Met het zingen van steeds originelere liedjes is het de uitdaging om zoveel mogelijk snoepjes te verzamelen. Kinderen komen vervolgens met tassen vol (ongezond) snoep weer thuis.

Wat deel jij uit met Sint Maarten?

Veel mensen halen minireepjes, drop, lolly’s of uitdeelzakjes in huis. Anderen gaan toch voor de gezonde mandarijnen. Welke keuze maak jij? De gezonde of de lekkere? Of combineer je het beste van beide?
Kijk op deze pagina voor een aantal gezondere suggesties, zoals minion-bananen, popcorn, groentechips of rozijntjes. Het is ook leuk om in plaats van snoep leuke minicadeautjes uit te delen. Denk bijvoorbeeld aan een potloden, stickers of stuiterballen.

Snoep met mate

Uiteindelijk zal je kind toch thuis komen met heel veel snoep. Want het grootste deel van de mensen kiest niet bewust voor een iets gezondere traktatie. Als ouder heb je natuurlijk wel invloed op hoe snel die tas vol met snoep opraakt. Zo nu en dan een snoepje is natuurlijk geen probleem. Maar als die tas met snoep in één week op gaat is het wel de vraag of je gezond bezig bent. Maak hier dus duidelijke afspraken over met de kinderen.