Download nu de Serious game Garfield vs. Hotdog

garfield

De Friesland Zorgverzekeraar en Grendel Games hebben onlangs een online game gelanceerd die kinderen tussen de vijf en elf jaar helpt om spelenderwijs alles over goede voeding en gezond leven te leren: Garfield vs Hot Dog. Samen met deze beroemde kat kunnen kinderen op een leuke en speelse wijze leren hoe ze gezonde keuzes kunnen maken. Scholieren van de Willem Alexander School in Leeuwarden hadden de wereldprimeur. Garfield vs Hot Dog is verkrijgbaar in de Google Play Store (Android) of de App Store (iOS).

 

In de afgelopen jaren is het aantal kinderen met overgewicht sterk toegenomen. De Friesland Zorgverzekeraar wil dit maatschappelijk probleem tegengaan en heeft daarom samen met Grendel Games een serious game ontwikkeld: Garfield vs Hot Dog. Deze serious game is verkrijgbaar in de App-store en Google-play. In de introductieperiode van het spel geeft De Friesland de eerste vijfduizend downloads gratis weg.

Lancering onder begeleiding van Nanne Meijer

Garfield vs Hot Dog is met open armen ontvangen door de kinderen in de groepen 6 en 7 van de Willem Alexander School in Leeuwarden. Zij mochten als eersten de game spelen. Het innovatieve spel werd onder begeleiding van bekende YouTuber Nanne Meijer, geïntroduceerd op de Willem Alexander School in Leeuwarden.

Plezier en leren tegelijk

Garfield is de meest luie kat ter wereld, hij houdt erg van lasagne. Hij weet ook dat je beter gezonder kunt leven en daarom neemt hij ons in Garfield vs Hot Dog mee op reis. Hij bezoekt zeven steden en in elke stad beleeft hij avonturen en moet hij opdrachten uitvoeren waarmee hij punten kan winnen. Hij kan bijvoorbeeld gezonde en lekkere hapjes kopen om de bewoners van zijn stad gezonder te maken. “Plezier hebben en tegelijk leren hoe je gezond kunt eten, dát is de bedoeling van het spel”, vertellen bestuurder Steven Hofenk van De Friesland Zorgverzekeraar en directeur Tim Laning van Grendel Games.

Benieuwd wat de makers, het kidspanel en de experts over de game zeggen? Bekijk de video.

https://vimeo.com/191024590&dnt=1

Samen vitaal

Overgewicht bij kinderen kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen en gevolgen hebben voor later. Voorkomen is dus beter dan genezen. Daarom besteedt De Friesland de komende jaren meer aandacht aan het stimuleren van preventie. “Als je fit of vitaal bent, ben je vaak ook creatiever, minder vaak ziek en je voelt je fijner. Daar willen wij graag bij helpen, we gaan samen voor een vitaal leven’’, legt Steven Hofenk uit. ‘’Met Garfield willen we gezond leven leuker en makkelijker maken.’’ Door de eerste vijfduizend downloads gratis aan te bieden aan kinderen stimuleert De Friesland dit actief.

De wereld over

‘’Garfield gaat de wereld zeker gezonder en leuker maken’’, weet Tim Laning. Na de lancering in Leeuwarden gaat Garfield vs Hot Dog de wereld over. Het spel wordt volgend jaar geïntroduceerd in onder andere de Verenigde Staten, China, Australië, Zuid-Amerika en Engeland. ‘’We hebben al meerdere games met impact gemaakt voor diverse branches. We staan te popelen om nu na jaren hard werken zo veel mogelijk kinderen over de hele wereld te bereiken en hen wat te leren over een gezonde levensstijl.’’

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *