Geef de bal door met Herre Zonderland

herre zonderland

Maak kennis met de vakleerkrachten van Sport op Basisscholen! We hebben namelijk een nieuwe rubriek op onze website. Iedere maand zal een vakleerkracht zich aan de hand van een paar vragen voorstellen in het item ‘Geef de bal door’. Nadat de vragen zijn beantwoord wordt de bal doorgegeven aan een andere vakleerkracht. Niemand minder dan Herre Zonderland trapt af. Wil je kijken wat voor antwoorden hij heeft gegeven? Lees dan snel verder.

Vragen aan Herre Zonderland

Wat is je naam en leeftijd?
Herre Zonderland, 33.

In welke gemeente werk je en wat voor werk doe je?
Ik werk in heel Nederland. Ik geef trainingen en lezingen over vitaliteit en energiemanagement. Sinds juni dit jaar mag ik trotse ambassadeur zijn van Nuchter over gewicht. Ik help daarbij de boodschap van JOGG te verkondigen en probeer betrokken partijen te inspireren en te motiveren om integraal te werken aan oplossingen met betrekking tot jongeren op gezond gewicht.
Ik werk daarnaast ook voor de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU).

Welke sport vind je zelf leuk om te doen?
Lopen, schaatsen, voetballen, zeilen, survivalruns.

Wat is de leukste oefening voor in een gymles?
Estafette oefeningen waarbij naast motorische ook cognitieve onderdelen worden meegenomen. Estafettevorm vanwege mijn competitieve karakter. dus eigenlijk alles met een competitie-element vind ik leuk.

Wat is je grootste sportblunder?
Er is een mooie film te maken van alle keren dat ik uit een turntoestel vloog. Dit werd gelukkig veelal opgevangen met een zachte mat en hoort bij de sport in de zin van grenzen verleggen door vallen en opstaan. Dus dan ga ik toch voor de keer dat ik tijdens een wedstrijdje op de startlijn omsloeg met mijn laser, haha. Verzachtende omstandigheid vind ik het feit dat het onstuimig weer met windkracht 5 bft was.

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?
Liever niet, tijdens de nacht slaap ik graag om op te laden voor alles wat de dag brengt!

Wat wil je aan de vakleerkrachten van Sport op Basisscholen nog meegeven?
De leerling centraal is een mooi uitgangspunt en de essentie van het onderwijs. Maar vergeet jezelf niet goed te behandelen op het gebied van fysieke, mentale en emotionele gezondheid. Als je niet voor jezelf zorgt kun je dat ook niet bij een ander doen.

Aan wie geef je de bal door?
Ik geef de bal door aan vakleerkracht Rik de Vries.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *