Geef de bal door met vakleerkracht Rik

Rik

Maak kennis met de vakleerkrachten van Sport op Basisscholen! We hebben namelijk een nieuwe rubriek op onze website. Iedere maand zal een vakleerkracht zich aan de hand van een paar vragen voorstellen in het item ‘Geef de bal door’. Nadat de vragen zijn beantwoord wordt de bal doorgegeven aan een andere vakleerkracht. Herre Zonderland heeft de bal aan vakleerkracht Rik de Vries gegeven. Wil je weten wat voor antwoorden Rik heeft gegeven? Lees dan snel verder.

 

 

Vragen aan vakleerkracht Rik

Wat is je naam en leeftijd?
Rik de Vries, 33 jaar (13-01-1983).

In welke gemeente werk je?
Ik werk in de gemeente Súdwest-Fryslân, vooral in Bolsward, Sneek en IJlst.

Waarom ben je vakleerkracht geworden?
Van kleins af aan ben dol op sporten. Daar word ik gelukkig van. Ik hoop dat ik vanuit mijn werk, andere mensen ook die fijne ervaring met sporten of bewegen kan geven, zodat ook zij kunnen genieten van een leven lang sporten! Daarnaast maak ik overal graag een spelletje van! De collega’s op het gemeentehuis zijn niet altijd blij met de rondvliegende ballen of geluidsoverlast. Daarom is het maar beter dat ik af en toe kan uitrazen op een sportveld of in een gymzaal.

Welke sporten vind je zelf leuk om te doen?
Mijn sporten zijn klimmen en voetballen.

Wat is de leukste oefening voor in de gymles?
Ik vind het mooi om in de gymles wat nieuws aan te bieden. De afwisseling houdt het leuk voor de kinderen maar ook voor mij. Mijn voorkeur ligt bij buiten gymmen. Afspreken in het weiland voor slootjespringen of een survivalgymles in het bos. Dat is toch gaaf!

Wat is je grootste sportblunder?
Op de sportopleiding bij zwemles mijn speedo vergeten en daardoor noodgedwongen de speedo van mijn huisgenoot moeten lenen. Mijn huisgenoot was echter een stuk groter dan ik. Details zal ik jullie besparen.

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?
Voor een mooie reis

Aan wie geef je de bal door en waarom?
De bal pass ik door naar mijn ex-collega Aggie Walsma waarmee ik altijd fijn heb samengewerkt. Ze heeft veel passie voor lesgeven en is een top-marathonschaatser.

pass

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *