Geef de bal door met Remco Kooistra

Maak kennis met de vakleerkrachten van Sport op Basisscholen. Wij zijn trots op onze vakleerkrachten en daarom stellen wij ze graag aan jullie voor d.m.v. het item “Geef de bal door”. Deze keer is het de beurt aan Remco Kooistra!


Wat is je naam en leeftijd?

Mijn naam is Remco Kooistra, 27 jaar en inmiddels ruim een jaar woonachtig in Damwâld, Friesland.

In welke gemeente werk je?
Ons buurtsportcoach project op het Bildt is inmiddels sinds 1 januari 2018 opgegaan in beweegteam Waadhoeke.

Waarom ben je vakleerkracht geworden?
Ik denk dat ik net als veel van mijn collega’s op school de gymlessen/sportlessen het leukst vond (net als de pauzes trouwens). Al redelijk snel begon ik in mijn vrije tijd, naast zelf voetballen, training te geven aan de jeugd. Zo is mijn interesse om samen met kinderen te sporten en te bewegen ontstaan. Toch heb ik eerst gekozen voor MBO 4 Detailhandel, zodat ik een alternatief had mocht HBO ALO te hoog gegrepen voor mij zijn. Gelukkig heb ik mijn diploma in 2014 gehaald en ben ik eigenlijk sindsdien met het ‘vak’ aan de slag.

Welke sporten vind je zelf leuk om te doen?
Ik voetbal al vanaf mijn 5e levensjaar, voetbal is dus toch wel echt mijn favoriet. Ondanks een paar zware blessures kan ik het niet laten om met het spelletje te stoppen. Daarnaast vind ik in de zomermaanden wielrennen, tennis en kaatsen leuk om te doen. Ook dart ik regelmatig, al denk ik dat een aantal mensen dat niet onder sporten schaart.

Wat is je leukste oefening voor in de gymles?
Een specifiek onderdeel heb ik eigenlijk niet. Ik vind het juist leuk om in te spelen op trends van de kinderen en daar gebruik van te maken in de gymles. Zo heb ik laatst allemaal laserguns gehuurd om het computerspel Fortnite na te bootsen en te spelen. De kinderen vonden het geweldig. Maar stiekem denk ik dat meester er nog het meest van genoot.

Wat is je grootste sportblunder?
Na lang blessureleed mocht ik eindelijk weer eens minuten maken bij het tweede elftal. Kort na mijn invalbeurt kregen wij een hoekschop tegen en deze kwam recht op mij af. Ik wilde de bal over het eigen doel heen koppen zodat de tegenstander achter mij de bal niet binnen kon werken. Helaas raakte ik de bal dusdanig slecht dat hij vol overtuiging in het eigen doel vloog. Gelukkig wist ik later in de wedstrijd de gelijkmaker te maken zodat we toch nog een puntje over hielden aan deze wedstrijd.

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?
Voor best veel dingen eigenlijk wel. Te denken aan; een beste pot gamen, spontaan uitje ergens naartoe, een bierdrinkmarathon, een wedstrijd van voetbal of formule 1 kijken en voor stamppot boerenkool met worst. Zolang het maar gezellig is/wordt met vrienden of familie, dan mogen ze mij altijd wakker maken.

Aan wie geef je de bal door en waarom?
Ik geef de bal door aan Amarins Hilverda. Omdat ik haar tijdens mijn ALO periode, zeer regelmatig ben tegengekomen. Daarnaast is Amarins een leuke, spontane collega met wie ik het goed kan vinden tijdens de studiedagen.

Delen

Één reactie op “Geef de bal door met Remco Kooistra”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *