‘Geef de bal door’ met vakleerkracht Ilse

Ilse

Maak kennis met de vakleerkrachten van Sport op Basisscholen! Iedere maand stelt een vakleerkracht zich aan de hand van een paar vragen voor in het item ‘Geef de bal door’. Nadat de vragen zijn beantwoord wordt de bal doorgegeven aan een andere vakleerkracht. Vakleerkracht Aggie heeft de bal aan Ilse, de vakleerkracht op Schiermonnikoog, gegeven. Wil je weten hoe Ilse het op Schiermonnikoog vindt? Lees dan snel verder.

1. Wat is je naam en leeftijd?
Mijn naam is Ilse Spijksma en ik ben 27 jaar (12 november 1989).

2. In welke gemeente werk je?
Sinds augustus 2016 werk ik op Schiermonnikoog. Het is elke dag een feestje om hier te zijn en les te geven. Ik heb een fiets op het eiland staan en als ik tussen de toeristen (zeker in de zomer) van de boot naar school fiets lijkt het net alsof ik op vakantie ben!

3. Waarom ben je vakleerkracht geworden?
Lesgeven is echt mijn passie geworden. Na het Atheneum had ik bedacht dat ik “carrière” wou gaan maken dus ben ik Bedrijfskunde aan de Universiteit in Groningen gaan studeren. De hele dagen met m’n neus in de boeken paste niet bij mij. Nadat ik mijn propedeuse heb behaald ben ik ski-les gaan geven in Oostenrijk en heb ik mijn Anwarter (Oostenrijkse skileraren diploma) behaald. Het jaar erop ben ik aan Sport Gezondheid Management (SGM) begonnen, hierbij heb ik vele sportevenementen georganiseerd. Drie jaar geleden ben ik met het lesgeven in aanraking gekomen en heb ik naast mijn SGM diploma ook mijn ALO (Academie lichamelijke opvoeding) diploma behaald.
Carrière maken vind ik niet meer belangrijk; ambitieus ben ik nog steeds! In het lesgeven kan ik alles kwijt. Schiermonnikoog is voor mij een prachtige plek waar ik mijn vele ideeën kwijt kan en de ideale baan waarbij ik beide studies kan combineren.

4. Welke sporten vind je zelf leuk om te doen?
Ik ben een echte balsporter. Ik heb altijd gevolleybald en later gevoetbald (nu weer volleybal). Maar ik had gerust ook op basketbal, rugby of handbal kunnen zitten; het liefst allemaal tegelijk! Zodra er een spelelement is zit word ik fanatiek! En misschien ga ik dit jaar maar eens beginnen met Fierljeppen(niet een balsport), dat lijkt me erg leuk. En daarnaast natuurlijk skiën en snowboarden! Als het een beetje kan ga ik 3-4 weken naar de sneeuw (om skiles te geven). Doordat ik nu een fulltime baan heb zit dit er door tijdgebrek nu niet meer in en moet ik het dit jaar met “maar” een weekje doen 😉

5. Wat is de leukste oefening voor in de gymles.
Specifieke oefening heb ik niet. Maar ik vind thema lessen het leukst. De welbekende Pietengym, maar ook “olympische winterspelen”. Ik vind het leuk om dan de hele les in thema te doen: Sintmaarten, Kerst, Pasen etc.

6. Wat is je grootste sportblunder?
Met volleybal was ik gewend om “los” te roepen in het veld. Op het voetbalveld riep ik tijdens doelpoging in de wedstrijd keihard “los”. Iedereen keek me heel raar aan. Dit mocht blijkbaar niet – daar ging de doelpoging.

7. Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?
Voor een mooie dag! Maar niet tè vroeg, want ik ben niet zo’n ochtendmens.

8. Aan wie geef je de bal door en waarom?
Anke Margryt Jacobs, door AM ben ik in aanraking gekomen met “Sport op Basisscholen”. Sportteam Dongeradeel is mijn leerschool geweest en daar ben ik het team erg dankbaar voor!

Delen

Één reactie op “‘Geef de bal door’ met vakleerkracht Ilse”

  1. Wat een prachtige rubriek! Erg leuk om te lezen. Ik houd ook erg van balsporten, vooral alle thema’s die met hockey te maken hebben 🙂 Groetjes, Geertrude

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *