Geef de bal door met vakleerkracht Niels den Braven!

Maak kennis met de vakleerkrachten van Sport op Basisscholen. Wij zijn trots op onze vakleerkrachten en daarom stellen wij ze graag aan jullie voor d.m.v. het item “Geef de bal door”. Deze keer is het de beurt aan Niels den Braven!

Wat is je naam en leeftijd?
Ik ben Niels den Braven en ben 40 jaar.

In welke gemeente werk je?
Ik ben werkzaam in de gemeente Heerenveen en bij ons in de gemeente werken wij onder de naam ‘Scoren voor Gezondheid Heerenveen’. Binnen deze organisatie zetten wij alles weg wat te maken heeft met bewegen en sporten. Het platform dat ontwikkeld is kan gebruikt worden door onszelf, de scholen en alle sportaanbieders. Hierdoor is alles wat in de gemeente Heerenveen te doen is aan sport te vinden op 1 website. Wel zo overzichtelijk.

Waarom ben je vakleerkracht geworden?
Ik ben buurtsportcoach geworden omdat ik vanaf de basisschool al zeer gemotiveerde vakleerkrachten heb gehad. Deze “meesters” hebben mij besmet met het vak gymnastiek.
Het laatste zetje kreeg ik van mijn LO docent in het VO die mij overtuigde dat dit vak echt iets voor mij was. Ik ben met hem naar de open dag geweest van het CIOS in Heerenveen en was daarna verkocht. 6 jaar later was ik klaar met het CIOS en de ALO.

Welke sporten vind je zelf leuk om te doen?
Ik vind eigenlijk alle sporten leuk om te doen. Zelf voetbal ik wekelijks en zit ik ook een aantal keren per week op de racefiets en/of mountainbike. Ik vind voetbal leuk om te doen omdat het in teamverband is en je na de wedstrijd gezellig met elkaar nog wat kan kletsen. De fiets pak ik vooral om mijn hoofd leeg te maken na een drukke dag of week.
Elke winter kun je mij en mijn gezin bewonderen op de ski’s in Oostenrijk. Wij als gezin vinden dit de ultieme vakantie met elkaar. Lekker buiten en actief bezig zijn. Mochten we in de gelegenheid zijn dan gaan we ook in de zomer naar dit prachtige land om te wandelen en te spelen zoals de kinderen het noemen.

Wat is je leukste oefening voor in de gymles?
De leukste oefening heb ik niet, ik vind alles leuk om te doen.Ik vind het toewerken naar een evenement het leukst om te doen. Bijvoorbeeld; we hebben ieder jaar eind mei de scholen survivalrun. Het is ieder jaar een ontzettend groot opgezet en super vet evenement. Wij beginnen direct na de meivakantie met een lessenreeks survival en dan merk je aan de kinderen dat ze er direct weer zin in hebben. Het mooie eraan is om te zien dat ze de technieken die je ze probeert aan te leren dan echt in de praktijk ziet terug komen.

Wat is je grootste sportblunder?
Heb je even… Ik heb er nogal eens een. Het zijn geen grote maar het aantal eigen doelpunten zijn wel fors.. Bij elkaar opgeteld wordt het toch wel één grote sportblunder(s)….

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?
Liever niet, aangezien ik erg gesteld ben op mijn nachtrust. Maar als je mij dan toch moet wakker maken, dan maar voor een wintersport. Het skiën in de bergen van Oostenrijk vind ik fantastisch. Ik sla liever een zomervakantie over dan dat ik een winter niet geskied heb.

Aan wie geef je de bal door en waarom?
Ik pass de bal door naar mijn zeer gewaardeerde collega Dorien van der Ven. Wij kennen elkaar al vanaf het 1e jaar CIOS en het wordt tijd dat zij zich eens wat extra gaat voorstellen… 😉

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *