Geef de bal door met vakleerkracht Tom van der Meer!

Maak kennis met de vakleerkrachten van Sport op Basisscholen. Wij zijn trots op onze vakleerkrachten en daarom stellen wij ze graag aan jullie voor d.m.v. het item “Geef de bal door”. Deze keer is het de beurt aan Tom van der Meer!

Wat is je naam en leeftijd?
Mijn naam is Tom van der Meer en ben 31 jaar.

In welke gemeente werk je?
Ik werk voor de DDFK gemeenten, maar ben voornamelijk werkzaam in de gemeente Dongeradeel.

Waarom ben je vakleerkracht geworden?
Vanaf het moment dat ik naar de basisschool ging was ik altijd bezig met sport. Ik was eigenlijk altijd buiten. ’s Middags na school gingen we vaak met een grote groep kinderen naar het voetbalveld om daar een balletje te trappen. Ik woonde in een kinderrijke buurt en er was eigenlijk altijd wel wat te doen. We deden heel veel spelletjes, bijvoorbeeld blikspuit, legertje en stoepranden. Ook de gymlessen op school vond ik fantastisch, mede dankzij enthousiaste leraren. De passie voor sport ben ik eigenlijk nooit meer kwijt geraakt en wat is dan mooier om van je hobby en passie, je beroep te maken.

Welke sporten vind je zelf leuk om te doen?
Vanaf 4 jaar heb ik met veel plezier allemaal verschillende sporten beoefend. Hierin ben ik ook altijd erg gestimuleerd door mijn ouders. Daar ben ik ze tot op de dag van vandaag dankbaar voor. Zo zat ik op zwemmen, gymnastiek (later turnen), badminton, tennis en voetbal. Toen ik een jaar of 10 was heb ik kennis gemaakt met wedstrijdzeilen, ook een hele mooie ervaring. Vanaf mijn 18e heb ik gekozen om mij te richten op voetbal. Hier ben ik nog steeds actief mee bezig.

Wat is je leukste oefening voor in de gymles?
Vanuit mijn buurtsportcoachwerk heb ik de eer gehad om mee te werken aan het ontwikkelen van een nieuw curriculum voor het basisonderwijs. Hier heb ik veel leuke, leerzame en nieuwe vormen geleerd, dat het onmogelijk is om één leukste oefening te benoemen. Wel merk ik dat kinderen de grote tikspelen vaak het leukst vinden, vooral in de bovenbouw. Dit zijn dan het Jamesbondspel, Bunkertrefbal, Boer & Kwajongens en natuurlijk ook nog steeds apenkooi.

Wat is je grootste sportblunder?
Dat zal ik nooit weer vergeten. Wij hadden vroeger één keer per jaar een uitvoering met gymnastiek. Dan kon je aan alle ouders laten zien wat je allemaal geleerd had. Wij hadden een trampoline-act en tijdens de aanloop moest je over twee banken rennen en vervolgens in de trampoline springen. Dit ging twee keer goed. De derde en laatste sprong zou ik nog even een extra harde aanloop doen en jullie raden het al… ik kwam naast de banken terecht met een doffe klap. Gelukkig was er niets aan de hand en ging ik het gewoon nog een keer proberen. Het publiek had ik wel even stil gekregen met mijn actie.

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?
Ik word liever niet wakker gemaakt ’s nachts. Ik geniet enorm van mijn nachtrust.

Aan wie geef je de bal door en waarom?
Ik geef de bal door aan mijn top collega Niels den Braven. Wij zijn dit jaar gestart met een bedrijvencompetitie zaalvoetbal met collega’s van Sport Fryslân. Niels houdt regelmatig de 0 en is echt een rots in de branding op de goal!

 

 

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *