vacatures banner

Leuke gymles

Leuke gymles

De leukste gymles ooit

De leukste gymles ooit, hoe ziet die er uit? CBS De Pream heeft daar wel een idee bij. Zij hebben namelijk met onderstaande filmpje in 2015 de sportstimuleringsprijs gewonnen met het thema ‘de leukste gymles ooit’.

Bekijk video op YouTube

Gymles geven

Veiligheid, organisatie, lesopbouw en passende, uitdagende oefeningen. Er zijn veel dingen waar je tijdens een gymles op moet letten. Vakleerkrachten weten precies hoe je een gymles goed organiseert en daarom hebben wij een aantal tips van vakleerkracht Tom op een rijtje gezet.

  • Zorg voor een veilige zaal indeling met genoeg matten en genoeg ruimte van de muren.
  • Kernwaarden afspreken waardoor lessen prettiger verlopen en deze ophangen in het gymlokaal. Zie kader.
  • Zorg voor differentiatie in de lessen. Elk kind moet op zijn eigen sociaal, motorisch en cognitief niveau aan de slag kunnen.
  • Zorg voor uitdaging in de lessen en laat kinderen het maximale uit zichzelf halen door angsten te overwinnen.

Juist stemgebruik

Wanneer je veel (gym)lessen geeft kan het zijn dat je last krijgt van je stem. Zeker wanneer je je stem niet goed gebruikt. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Lees er meer over in het artikel ‘Docent lichamelijke opvoeding: beroepsspreker bij uitstek‘ uit het magazine van de KVLO (Nummer 5 Jaargang 104, juli 2016) Het is belangrijk dit probleem te herkennen en de oorzaak aan te pakken, want ook voor de meester of juf moet de gymles leuk zijn.