Deze maand: Vakleerkracht Aggie in ‘Geef de bal door’

Aggie

Maak kennis met de vakleerkrachten van Sport op Basisscholen! We hebben namelijk een nieuwe rubriek op onze website. Iedere maand zal een vakleerkracht zich aan de hand van een paar vragen voorstellen in het item ‘Geef de bal door’. Nadat de vragen zijn beantwoord wordt de bal doorgegeven aan een andere vakleerkracht.

Vakleerkracht Rik passte de bal vorige maand naar Aggie. Lees hier wat Aggie haar favoriete sport is en waar zij haar inspiratie voor de gymles vandaan haalt.

 

Wat is je naam en leeftijd?
Aggie Walsma, 29 jaar.

In welke gemeente werk je?
Ik werk sinds september 2016 in de gemeente Ferwerderadiel.

Waarom ben je vakleerkracht geworden?
Ik vind het belangrijk dat kinderen blijven bewegen. Het is ontzettend goed voor hun ontwikkeling. Zo leren ze omgaan met winst en verlies, het is goed voor hun sociale contacten, ze worden er fitter van en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik ben zelf bijna 24/7 met sport bezig en weet dat plezier het belangrijkste is om te blijven sporten/bewegen. Ik wil de vakleerkracht zijn die de kinderen weet te motiveren maar bovenal met plezier kan laten sporten/bewegen.

Welke sporten vind je zelf leuk om te doen?
Ik ben zelf vrij actief in het marathonschaatsen. Daarvoor maak ik vele uren op de racefiets, maak ik mijn kilometers op de skeelers en doe ik aan loop/sprongtraining.

Wat is de leukste oefening voor in de gymles?
Ik kan niet kiezen. Er zijn zoveel leuke dingen te doen in de gymles. Ik haal veel ideeën van Pinterest. Zo heb ik daar bijvoorbeeld airhockey gevonden, maar ook whipe out, bobbelbanen, freerunnen en nog veel meer. Echt een aanrader collega’s!

Wat is je grootste sportblunder?
Tijdens een marathon heb je soms tussensprintseries. Dan kunnen de 3 die op dat moment als eerste over de streep komen geldprijzen winnen. Ik dacht 1 x de winst al te pakken en hield vlak voor de streep op met sprinten, maar toen kwam er toch nog net 1 iemand mij voorbij schaatsen. Zij én het publiek moesten toen wel lachen. Ik zelf uiteindelijk ook wel. Leerpuntje… altijd sprinten tot over de streep!

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?
Liever niet. Ik vind slapen heel fijn, dus laat mij maar mooi slapen!

Aan wie geef je de bal door en waarom?
Ik geef de bal door aan Ilse Spijksma. Zij is net begonnen op Schiermonnikoog en ik ben benieuwd hoe het haar daar bevalt!

 

aggie

 

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *