Schoolschaatsseizoen van start met schaatstoppers

schoolschaatsen

Het schoolschaatsen begint weer. Op vrijdagmorgen 7 oktober is de officiële start van het schoolschaatsen voor basisschoolleerlingen in de Elfstedenhal in Leeuwarden.

Meer dan 150 leerlingen van CBS De Paadwizer uit Oentsjerk en GBS De Prinsenhof uit Leeuwarden binden hun ijzers onder. Schaatstoppers Henk Gemser, Thijsje Oenema, Yvonne Nauta en Manouk van Tol geven een warming up en lossen het startschot. U bent van harte welkom bij dit sportieve moment.

Waarom schoolschaatsen?

Schaatsen is verweven met de Friese cultuur. Het is belangrijk dat kinderen in onze schaatsprovincie de mogelijkheid krijgen om kennis te maken met schaatsen. Met schoolschaatsen willen we bereiken dat kinderen goed leren schaatsen, maar we willen ook dat ze het leuk vinden om te sporten. Als kinderen sporten leuk vinden, gaan ze dat ook na schooltijd en op latere leeftijd doen. Daarom is Sport op Basisscholen een grote fan van schoolschaatsen. We geloven dat je niet vroeg genoeg kan beginnen met bewegen en je (sport) talenten te ontwikkelen. Jong geleerd is immers oud gedaan.

Elk jaar ervaren rond de 7000 Friese basisschoolleerlingen samen met hun klasgenoten het plezier van schaatsen Schoolschaatsen wordt in beide Friese ijshallen aangeboden, zowel in Thialf in Heerenveen als in de Elfstedenhal in Leeuwarden. De officiële start is in Leeuwarden.

 

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *