Sport op Basisscholen in beeld tijdens KVLO themadag in Den Haag!

Op maandagmiddag 6 november wordt er in Den Haag een themamiddag georganiseerd vanuit de KVLO; de landelijke vakvereniging voor docenten en leerkrachten lichamelijke opvoeding én combinatiefunctionarissen onderwijs en sport. Tijdens deze themamiddag wordt er gesproken over vakleerkrachten die in dienst zijn van de gemeente en worden ingezet op de basisscholen.

Onze SOB collega Marije Plantinga is als spreker uitgenodigd voor deze themamiddag en vertelt vandaag over de inzet van onze vakleerkrachten in het bewegingsonderwijs. Verschillende onderwerpen komen hierbij aanbod. Hoe is bijvoorbeeld de financiering en het werkgeverschap van de vakleerkrachten van Sport op Basisscholen geregeld?

Meer weten over deze themamiddag? Klik hier.


KVLO

De KVLO is de belangenvereniging voor docenten en leerkrachten lichamelijke opvoeding en combinatiefunctionarissen onderwijs en sport. Ze maken zich hard voor voldoende en goed bewegingsonderwijs en voor de belangen van hun leden die op school de kinderen goed leren bewegen in samenwerking met externe partijen zoals buurtorganisaties, sportverenigingen en andere sportaanbieders.

Ze zetten zich in voor:
• Voldoende lessen lichamelijke opvoeding voor kinderen in en rondom de school, gegeven door toegewijde vakbekwame professionals.
• Goed opgeleide, bevoegde en goed toegeruste professionals voor kwalitatief goed bewegingsonderwijs.
• Gunstige arbeidsvoorwaarden voor hun leden. Als onderdeel van de Federatie van Onderwijsvakorganisaties (FvOv) is de KVLO behalve vakvereniging ook vakbond.

Meer weten? Kijk op kvlo.nl.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *