Verkiezing Sportiefste basisschool van Nederland 2017

Werk jij op een sportactieve basisschool? Schrijf je school dan in voor de verkiezing van de ‘Sportiefste basisschool van Nederland 2017’. De KVLO gaat, in samenwerking met NOC*NSF, op zoek naar scholen met een veelzijdig programma voor bewegen en sport ter bevordering van een actieve leefstijl. In 2015 won de Polsstok uit Amsterdam de titel. Wordt jouw school de sportiefste school van Nederland? Doe mee en schrijf je in!

Deelname

Elke basisschool kan zich inschrijven. Belangrijk is dat er op je school behalve veel aandacht voor de lessen bewegingsonderwijs, ook een structureel buitenschools sport- en beweegaanbod voor alle leerlingen is in samenwerking met sportverenigingen en/of andere sportaanbieders met als doel de leerlingen te stimuleren tot een actieve en gezonde leefstijl. Op het aanmeldingsformulier geef je aan de hand van een aantal richtlijnen aan waarom je vindt dat je school in aanmerking komt voor de titel ‘Sportiefste basisschool van Nederland’. Meedoen aan de verkiezing is dan ook een uitstekende manier om je school te profileren op het gebied van bewegen en sport.

Finale

Een nominatiecommissie selecteert uit alle inschrijvingen acht scholen die worden uitgenodigd om met een groep van ca 25 leerlingen naar de landelijke finaledag te komen. De genomineerden strijden op 12 april 2017 tijdens de finale op het sportcomplex van de Hogeschool Arnhem Nijmegen (ALO) in Nijmegen om de felbegeerde titel ‘Sportiefste basisschool van Nederland 2017’. Tijdens deze dag worden de directie, de vakleerkracht bewegingsonderwijs en een leerling bevraagd door een deskundige jury over het beweeg- en sportaanbod op de school. Alle leerlingen krijgen een aantal aantrekkelijke clinics in verschillende sporten aangeboden. Ook krijgen alle leerlingen en begeleiders een gezonde lunch aangeboden door de fa. van Leeuwen van cateringopmaat.nl, specialist op het gebied van gezonde schoolkantines. Deze dag wordt in nauwe samenwerking met de HAN (ALO) en de gemeente Nijmegen georganiseerd.

Prijzen

Naast de titel ontvangt de winnaar een waardecheque van €2000,- euro en wordt uitgenodigd om mee te doen aan de “Battle“ van het tv programma Zapp Sport. De andere genomineerde scholen ontvangen een cheque van €1000,- euro. De waardecheques worden aangeboden door de firma’s Bosan, Nijha en Janssen-Fritsen.

Aanmelden

De ‘spelregels’ en het aanmeldingsformulier met de richtlijnen kun je downloaden via deze link. Je kunt je aanmelden voor de verkiezingen tot 11 februari 2017. Aan de deelname zijn geen kosten verbonden.

 

Bron: www.kvlo.nl

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *