Volg de voorbereiding van Moniek Klijnstra op NK afstanden – Deel 1: Eerste kerstdag

moniek klijnstra

Het is eerste kerstdag. Over vier nachtjes sta ik aan de start van het KPN NK afstanden. Wat ga ik vandaag doen? Wat ga ik de komende dagen doen richting het NK? In mijn ‘dagboek’ van deze week wil ik jullie vertellen wat mij bezighoudt de dagen tot het NK. En hoe vier ik dan mijn kerst?

Tijdens mijn ochtend ritje op de fiets heb ik oordopjes in met Skyradio. De kerstliedjes komen voorbij, heerlijk! Wat is dit toch mooi, zo’n voorbereiding richting een belangrijke wedstrijd. Wat voelt dit goed, wat heb ik een mooi leven. Ik geniet. Tijdens mijn fietsritje denk ik terug aan het afgelopen jaar. Wat heb ik allemaal gedaan om op dit NK te kunnen staan. Dieptepunten maar vooral ook hoogtepunten en successen. Van beide heb ik veel geleerd. Dieptepunten zo diep, dat stoppen met topsport (schaatsen) de enige optie leek. Ik bedacht mij dat plezier de sleutel tot succes is, maar schaatsen hoorde daar nu even niet meer bij. Hoogtepunten heb ik gekend in het terugvinden van plezier in wat ik doe, daar hoort schaatsen nu wel weer bij. Ook ben ik Nederlands Kampioen 100m inline geworden en heb ik met het Europees Kampioenschap mee gedaan! Dat ik nu over vier nachtjes op het NK afstanden sta, maakt mij dan ook bijzonder blij! Meer dan de vorige keren dat ik heb mee gedaan. Ik zal hier meer van genieten dan ooit te voren want schaatsen is super leuk!

Dat plezier ontzettend belangrijk is werd mij extra duidelijk tijdens de opening van het schoolschaatsen in Leeuwarden. Alle kinderen schaatsen met plezier en zijn lekker aan het bewegen omdat ze het leuk vinden en omdat ze het zelf willen. Dat is waarom ik ooit ben begonnen met schaatsen, omdat ik het leuk vond. Ik bedoel, leuk vind. En dat is het aller belangrijkste.

Oké, ik dwaal af. Het NK afstanden komt eraan. Ik zal over vier nachten mijn 7e NK afstanden schaatsen. Voor de 7e keer zal ik aan de start staan van het NK afstanden 500m. Dit keer in een nieuw Thialf en in een nieuwe vorm én met een nieuwe Moniek. Je zult wel denken, hoe bedoelt ze dat? Er wordt vanaf dit jaar maar één 500m geschaatst, terwijl er de vorige zes keer dat ik heb mee gedaan, twee keer de 500m werd geschaatst. Dat zal ook zo zijn op de Olympische Spelen in 2018. Daar wil ik graag naar toe met de nieuwe Moniek. De Moniek die geniet en plezier heeft. En daar hoort dit rondje op de fiets zeker bij, want het is heerlijk om enkele dagen voor het NK een rondje te fietsen met heerlijke kerstliedjes. Een lange weg te gaan tot mijn top, maar dan kan ik in elk geval zeggen dat ik het een hele leuke weg is geweest!

Na het fietsritje zal ik vanmiddag lekker met de familie gaan eten. Ik moet er goed opletten dat ik geen dingen eet waar ik last van krijg deze week, zoals slagroom en allerlei andere lekkere dingen. En ook niet teveel eten natuurlijk, want dan kun je me over het ijs rollen als een grote voetbal. Maar een beetje lekkers mag wel, het is maar één keer per jaar kerst. Want ja, ook daar geniet ik van! En dat mag best, vind ik.

 

Tot morgen!

 

Sportieve groet,

Moniek!

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *