Geef de bal door met vakleerkracht Amarins Hilverda!

Maak kennis met de vakleerkrachten van Sport op Basisscholen. Wij zijn trots op onze vakleerkrachten en daarom stellen wij ze graag aan jullie voor d.m.v. het item “Geef de bal door”. Deze keer is het de beurt aan Amarins Hilverda!

Wat is je naam en leeftijd?
Mijn naam is Amarins Hilverda en ben 26 jaar.

In welke gemeente werk je?
Ik werk voor de DDFK gemeenten, maar ben voornamelijk werkzaam in de gemeentes Dantumadiel en Kollumerland.

Waarom ben je vakleerkracht geworden?
Al op jonge leeftijd was ik getriggerd door sport en was mijn grote droom om juf op de basisschool te worden. Tijdens mijn HAVO periode kreeg ik les van bevlogen LO-docenten en zo kwam het idee om sport te gaan combineren met onderwijs. Door het vak BSM wist ik het zeker, ik wil naar de ALO in Groningen. Sport vind ik een fantastisch middel om kinderen (en ouderen) sociaal, cognitief en motorisch vaardiger te maken. En vooral te laten ervaren dat bewegen écht voor plezier zorgt. Sinds 2013 mag ik dit dan ook uitoefenen en met veel kinderen en ouderen mijn enthousiasme delen, hoe gaaf is dat!

Welke sporten vind je zelf leuk om te doen?
Vanaf mijn zevende heb ik altijd fanatiek gekorfbald en gekaatst. Met beide ben ik intussen op wedstrijdniveau gestopt, maar het blijven leuke spelletjes. Om toch wat ‘in shape’ te blijven breng ik nu geregeld een bezoekje bij een leuke sportschool in de stad, maar pak zo nu en dan ook nog een wedstrijdje mee. Dat competitiegevoel raak je denk ik nooit meer kwijt.

Wat is je leukste oefening voor in de gymles?
Poeh, wat een lastige vraag. Er zijn zoveel leuke dingen! Zelf hou ik naast sportspelen ook enorm van bordspelletjes, dus van elk bordspel heb ik dan ook wel een spel voor de gymles bedacht. Bingo, rummikub, mens erger je niet – het komt allemaal aan bod. Muziekje aan en gaan met die banaan!

Wat is je grootste sportblunder?
Daar kan ik me niet veel meer van herinneren. Het was tijdens een korfbaltraining en had te maken met de paal, daarna ging ik even voor een tijdje out.. 😉

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?
Oh, sowieso voor de monchou taart van ‘de Walrus’ en een Tony Chocolony reep karamel-zeezout. Maar naast eten ook voor een leuke trip of een goed feestje/festival met vrienden.

Aan wie geef je de bal door en waarom?
Ik geef de bal door aan mijn collega Tom van der Meer. Tom is een enthousiaste en spontane collega, die ik ken sinds de ALO. Hij is al een tijd werkzaam als buurtsportcoach in Dongeradeel, maar door de fusie werken we nu steeds meer samen en draaien we leuke projecten, o.a. een beweegproject met nieuwkomers.

 

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *