nationale sportweek

The Daily Mile

The Daily Mile

Op 28 september 2016 was de officiële aftrap van The Daily Mile op basisschool de Toermalijn in Rotterdam. Het doel van The Daily Mile is heel simpel: fittere kinderen door 15 minuten per dag (hard)lopen op school! Het is een heel eenvoudig, maar effectief concept dat toegepast kan worden op elke basisschool of peuterspeelzaal. De impact kan enorm zijn – niet alleen de conditie van de kinderen verbetert, maar ook hun concentratieniveau, stemming, gedrag en algehele welzijn gaan vooruit. Doe jij ook mee met jouw school?

JOGG initiatiefnemer The Daily Mile

JOGG wil dat elk kind de mogelijkheid heeft om op de basisschool of peuterspeelzaal iedere dag 15 minuten te (hard)lopen. Daarom werken ze nu aan een Nederlands Daily Mile-netwerk met scholen, gemeentes, sportorganisaties en andere samenwerkingspartners.

The Daily Mile in Wolvega

Bekijk video op YouTube

Doe jij ook mee?

The Daily Mile werkt!

The Daily Mile is een succes, omdat het eenvoudig en gratis is:

  1. Het duurt maar 15 minuten; de kinderen rennen gemiddeld 1,5 kilometer per dag.
  2. Kinderen rennen heerlijk buiten in de frisse lucht. Het weer vormt geen belemmering om naar buiten te gaan.
  3. Er hoeft niets klaargezet of opgeruimd te worden en er zijn geen materialen nodig.
  4. Kinderen rennen in de kleren die ze aanhebben. Ze hebben dus geen extra kleding nodig en hoeven zich niet om te kleden.
  5. Het is sociaal, niet-competitief en leuk.
  6. Iedereen kan meedoen, elk kind slaagt, ongeacht hun persoonlijke situatie, leeftijd of bekwaamheid.

Bron: http://thedailymile.co.nl/

‘Laat schoolkinderen elke dag een kwartier rennen. Ik weet zeker dat veel scholen in Nederland dit gaan oppakken. Het kan op elk moment. Je kunt elke dag wel ergens een kwartiertje pakken. Het geeft ook geen gedoe met omkleden, want de kinderen hoeven geen andere kleding aan.’

Erben Wennemars