Geef de bal door met de vakleerkracht Nik Hoving

Maak kennis met de vakleerkrachten van Sport op Basisscholen.
Iedere maand zal een vakleerkracht zich aan de hand van een paar vragen voorstellen in het item “Geef de bal door”

Mijn naam is Nik Hoving, 27 jaar en ik ben in het Drentse Emmen geboren.

 

 
 
 

In het jaar 2013 ben ik afgestudeerd aan de Academie Lichamelijke Opvoeding te Groningen. Via prachtige omzwervingen als Australië, Nieuw – Zeeland en Vlieland werk ik sinds maart 2016 met heel veel plezier binnen het project Sport op Basisscholen.

Ik werk in de gemeente Menameradiel.

Vanaf jongs af aan ben ik al actief betrokken bij sport en – bewegen. Zowel in als buiten de gymzalen. Het bewegen in de gymzaal, je allereerste voetbaltraining en in een later stadium ook vrije tijds sporten bedrijven. In de tijd dat ik op de basisschool zat, heb ik een enorme ‘’ boost’’ gekregen om te bewegen. Oftewel, ik ben door een succesbeleving geënthousiasmeerd om me later met het vak ‘’ lichamelijke opvoeding’’ bezig te houden.

En dat gegeven is blijkbaar nooit weggegaan aangezien ik al 4 jaar actief ben in het bewegingsonderwijs. Ik wil de komende generatie voorzien van een blijvende sportdeelname.

Ik ben nog steeds actief als voetballer. Verder vind ik klimmen, tafeltennis, mountainbiken en de jaarlijkse skivakantie heel erg leuk om te doen.

Ik vind het ‘’ zwaaien’’ in het algemeen altijd prachtig om te geven. Ringzwaaien en touwzwaaien gedifferentieerd aanbieden vinden de leerlingen en ik altijd een succes. Soms verras ik de klassen met een les freerunning. Op je eigen manier je motorische vaardigheden ontdekken in een dynamische opstelling zorgt altijd voor veel voldoening. Zowel voor de leerlingen als de docent. En ik behandel vaak een tikspel, gecombineerd met een bal. Doeljagerbal vind ik nog altijd een fantastisch spel!

Tussen de gymlessen door wil ik nog wel eens zelf wat gaan oefenen. Deze keer was er ook een stagiaire bij die een wedstrijdje touwzwaaien wilde doen. Inspringen in het touw en dan landen op de lange mat. Wie kwam het verst? Op het moment dat ik wilde landen, bleef ik op de knoop van het touw zitten/hangen en maakte een goede smak op de mat! Gelukkig was het een generale repetitie 😉

Je kunt mij ‘s nachts wakker maken om te gaan waterskiën

Ik geef de bal door aan mijn collega Luca Spin. Hij is in februari 2017 aangesteld als buurtsportcoach vakleerkracht en ik ben erg benieuwd naar zijn bevindingen tot nu toe!

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *